Ексклюзиви
понеділок, 06 жовтня 2008 16:01

До Мекки з"їхалися три мільйони паломників

Автор: фото: REUTERS/Susan Baaghil
  Мусульмани всього світу зібралися до Мекки в останні дні священного місяця Рамадан. Паломництво до Головної мечеті в цьому місті має раз у житті здійснити кожен правовірний
Мусульмани всього світу зібралися до Мекки в останні дні священного місяця Рамадан. Паломництво до Головної мечеті в цьому місті має раз у житті здійснити кожен правовірний

28 вересня до міста Мекка в Саудівській Аравії з"їхалися понад три мільйони паломників відзначати кінець священного місяця Рамадан. Упродовж минулого тижня мусульмани молилися в Головній Мечеті. Храм вміщує 700 тис. осіб.

У центральному дворі Мечеті розташована святиня ісламу Кааба. У ній знаходиться чорний камінь прощення. Кааба є орієнтиром, до якого мусульмани звертають обличчя під час молитов.

Рамадан цьогоріч припадає в спекотну пору року. Тому саудівська влада  приділяє увагу здоров"ю паломників. Окрім спеки, загрозою для здоров"я людей є обряди. В останні дні мусульманського посту віруючі не п"ють та не їдять до заходу сонця. У цей період кількість пацієнтів у лікарнях зростає до дев"яти тисяч щоденно. Також серед паломників є люди похилого віку. Для них відкрили п"ять великих лікарень та 72 клініки.

Вартість готельних номерів поблизу Головної Мечеті нині підвищилася на 60%. Ціна коливається від однієї до $3 тис. Однак усі номери зайняті.

Під час Рамадану уряд Саудівської Аравії розпочав боротьбу з курінням. Навколо Головної Мечеті стояли більше сотні представників органів охорони здоров"я та волонтерів. Вони розповсюджували антитютюнові листівки, перекладені вісьма мовами світу.

Зараз ви читаєте новину «До Мекки з"їхалися три мільйони паломників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути