середа, 16 травня 2007 17:16

До балетної школи набирають із шести років

Автор: фото: REUTERS/Mike Segar
  Директорка Нью-Йоркської школи балету Дарсі Кістлер (праворуч) перевіряє осанку 6-річної Ізабелли Хендерсон. Раніше до закладу приймали з 8 років. Цієї весни почали набирати групи шестирічок
Директорка Нью-Йоркської школи балету Дарсі Кістлер (праворуч) перевіряє осанку 6-річної Ізабелли Хендерсон. Раніше до закладу приймали з 8 років. Цієї весни почали набирати групи шестирічок

Нью-Йоркська школа балету у Сполучених Штатах Америки вважається найпрестижнішою. Її випускники майже гарантовано стають членами найкращих професійних танцювальних труп країни. 90 відсотків балетної трупи міського Оперного театру закінчили саме цей заклад.

Раніше до школи приймали з восьми років. Тепер почали з шести.

На минулому тижні провели весняний набір. На проби батьки привезли дітей практично з усіх штатів Америки. Малюків завели до просторої зали, родичів туди не пустили.

Подивитися дітей прийшла 42-річна балерина Дарсі Кістлер. Вона закінчувала заклад, ще коли там викладав його засновник Джордж Баланшин. Тепер зайняла його місце і стала директором.

У залі дівчатка помітно нервуються і бояться, але не плачуть. Кістлер заспокоює їх і по черзі запрошує танцювати. Перевіряє осанку та розтяжку. Результати конкурсу повідомлять приблизно за два тижні.

Потім балерини вчитимуться у закладі 12 років.

Свого часу Нью-Йоркську школу балету закінчили танцюристи Сюзан Фарел, Артур Мітчел та зірки бродвейських мюзиклів Чіта Рівейра і Хінтон Баттл.

На випускний балерини готують "Лускунчика". Ця традиція існує вже понад 30 років.

Зараз ви читаєте новину «До балетної школи набирають із шести років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути