Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2011 06:15

Для в'язнів найняли професіональних хореографів

Автор: фото з сайта www.bigpicture.ru
  Засуджені в’язниці Себу репетирують танок на подвір’ї. На заняття йдуть охоче. Танцювати мають усі в’язні, з чоловічої та жіночої частин тюрми
Засуджені в’язниці Себу репетирують танок на подвір’ї. На заняття йдуть охоче. Танцювати мають усі в’язні, з чоловічої та жіночої частин тюрми

У тюрмі філіппінської провінції Себу в'язнів перевиховують танцями. Під популярну музику одночасно танцюють до 1600 засуджених. Начальник тюрми пишається своїми підопічними і хоче зробити "танцювальні в'язниці" в усьому світі.

— В'язні раді танцювати. Їм цікаво, постійно говорять про це між собою, питають мене, скільки людей подивилися відео в інтернеті, — каже начальник тюрми, 52-річний Байрон Гарсія. — Тішаться, коли ролики набирають понад мільйон переглядів.

Танцювати мають усі в'язні, з чоловічої та жіночої частин тюрми. Виняток — старі та хворі. Тренування починаються о 6.00. Часом тривають по 5 год. Якщо у в'язницю має приїхати знімальна група, тренуються довше. У Себу найняли двох професіональних учителів хореографії. Усім засудженим купили кеди для занять.

Колись тюрма Себу вважалася найгіршою на Філіппінах. 2004 року тут стався бунт. В'язні захопили заручників. Заворушення придушили, а новий начальник Байрон Гарсія вирішив "вилікувати" засуджених від агресії. Спочатку примушував їх марширувати під барабан. Перший танець поставив 2007-го на пісню групи "Пінк флойд". Виставляв відео в інтернеті. Номер на пісню "Трилер" Майкла Джексона подивилися понад 47 млн разів. Після цього хореограф співака приїхав до Себу і поставив один танець. На виступи в тюрму приходять глядачі, серед них є родичі в'язнів і місцеві чиновники. Концерти часто знімають для розважальних шоу.

— Раніше мій син соромився мене, — розповідає в'язень Крисанто Нієре. — Тепер розповідає всім у школі, що один із танцівників в інтернеті — його батько. Я радий, що син нарешті може мною пишатися. Коли вийду, продовжу танцювати.

Зараз ви читаєте новину «Для в'язнів найняли професіональних хореографів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути