середа, 31 жовтня 2007 17:46

Дипломатам із Північної Кореї показали в"єтнамські тунелі

 

27 жовтня прем"єр-міністр Північної Кореї Кім Чен Ір, 61 рік, розпочав тур країнами південно-східної Азії. Спочатку він поїхав до В"єтнаму. Поки обговорював робочі питання з лідером в"єтнамських комуністів Нонґ Дук Маном, для інших корейських чиновників влаштували екскурсію історичним місцями в околицях столиці.

Їм показали систему тунелів Чу Чі, що розташована за 70 км від Ханою. Нею активно користувалися партизани Південного В"єтнаму під час в"єтнамської війни 1959–1975 років. Маленькі на зріст в"єтнамці в тунелях жили, переховували поранених, зберігали зброю. На поверхню виходили переважно вночі через приховані лази, аби напасти на американців.

Довжина системи — понад 200 км. Партизани могли жити під землею кілька тижнів. Освітлювали тунелі за допомогою двигунів від мотоциклів, украдених у американців. Із деталей літаків, що розбилися, виготовляли хірургічні інструменти.

Американці не могли користуватися тунелями, бо були більших розмірів. Північнокорейський дипломат Вон То Хуі мало не застряг, намагаючись пролізти через вузький прохід.

Під час індокитайського турне корейці хочуть знайти партнерів для підтримки збіднілої за роки економічної блокади країни. У В"єтнамі, останній комуністичній країні в індокитайському регіоні, прем"єр-міністр Північної Кореї підписав договір про взаємодію в аграрній, спортивній, туристичній та культурній сферах. Після В"єтнаму делегація поїде до Малайзії, а потім до Камбоджі та Лаосу.

Зараз ви читаєте новину «Дипломатам із Північної Кореї показали в"єтнамські тунелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути