Ексклюзиви
понеділок, 02 червня 2008 16:55

Депутати Європарламенту отримають власний поїзд

Депутати Європарламенту отримають власний швидкісний поїзд, що перевозитиме їх на засідання з Брюсселю до Страсбургу. Перший рейс планують на початок липня.

Поїзд складатиметься з трьох вагонів підвищеного комфорту та вагона-ресторану. Раз на місяць, під час засідання в Страсбургу, перевозитиме 377 депутатів і чиновників. Виїжджатиме по понеділках і повертатиметься до Брюсселю в четвер. Парламентарям подаватимуть французьке, австралійське та чилійське вино, а також вишукане бельгійське пиво. У поїздах загального користування не пропонують навіть воду.

Одна подорож на експресі, що розвиває швидкість до 300 км/год, коштуватиме платникам податків майже 200 тис. євро. Депутати купуватимуть квиток в обидві сторони за 214 євро. Потім гроші їм повертатимуть.

Раніше парламентарі подорожували літаком. Рейс у Страсбург і назад до Брюсселю коштував майже 205 тис. євро. Більшість парламентарів вважають, що поїздка експресом комфортніша за авіапереліт.

— Принаймні тут буде вагон-ресторан, — каже один із чиновників. — У звичайному потязі не купиш навіть води.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Європарламенту отримають власний поїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути