Ексклюзиви
четвер, 04 листопада 2021 06:15

Чоловік удав самогубство перед судом

Американця 56-річного Девіда Стейвлі з Массачусетса засудили до 4 років і 6 місяців в'язниці за незаконне отримання державної компенсації. Щоб уникнути суду, чоловік розіграв свою смерть.

Торік уряд США виплачував фінансову допомогу людям, які втратили бізнес через карантин. Стейвлі зі спільником 53-річним Девідом Бутцігером заявили, що мали три ресторани й пекарню. Отримали понад $550 тис.

— У них ніколи не було навіть кафе, — говорить прокурор­ка Емілі Вінтерстоун. — А розповідали про майже 40 осіб персоналу. Ще й розписали, що всі бізнеси прибуткові. Розмір виплат залежав від цього. Це перший вирок таким шахраям. Розглядаємо поки що дуже великі допомоги, проте відповідатимуть усі. Дехто подавався на маленькі, але кілька разів. Якось на одну адресу оформили виплату 14 разів. 86-річна жінка виписала її на всіх померлих однокласників. У тому хаосі важко було все відстежити.

Вперше Стейвлі затримали торік. Відпустили під домашній арешт. Чоловік зняв електронний браслет і залишив записку в машині на березі океану. Мовляв, не може так більше жити. Друзям розіслав повідомлення, що збирається втопитися. Потім переїхав у сусідній штат. Використовував фальшиві імена. Його вистежили, бо зняв гроші у банкоматі.

— Спрацювали маршали, — продовжує Вінтерстоун. — За винагороду відстежили його. Зідзвонювався з Бутцігером. Обидва панікували, бо арештували їхні банківські рахунки. За розіграш самогубства отримає додатковий термін.

Стейвлі провину визнав. Бутцігер стверджує, що це була ідея напарника. Його засудили до трьох років позбавлення волі. Гроші мають повернути.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік удав самогубство перед судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути