Ексклюзиви
четвер, 10 квітня 2008 19:29

Чоловік із серцем самогубці застрелився

Американець Сонні Грехем, 69 років, зі штату Джорджія убив себе пострілом у горло. 13 років тому йому пересадили серце чоловіка, який вкоротив собі віку таким самим чином. Сонні був одружений із вдовою донора.

1995 року Грехем помирав від серцевої недостатності. Чоловікові залишалося жити кілька місяців. Лікарі вважали, що єдиний спосіб урятувати його — пересадка серця. Донором став 33-річний Террі Котл. Він застрелився, залишивши дружину Шеріл з двома малими дітьми.

Сонні отримав здорове серце. Через рік після трансплантації він написав удові Котла й подякував їй. Невдовзі вони почали переписуватися, потім зустрілися і покохали одне одного. Разом із дітьми переїхали до штату Джорджія. 12 років по тому Грехема знайшли з простріленим горлом у гаражі його будинку. Вдруге овдовіла Шеріл каже, що обидва її чоловіки померли за однакових обставин.

За словами спеціалістів, при пересадці органів зберігається так звана клітинна пам"ять. Часто в людей, які мають донорські органи, змінюється характер, смаки, звички. У світі задокументовано понад 70 випадків таких змін.

67-річній американці Клер Сильвії 1988 року пересадили серце й легені 18-річного хлопця, який розбився на мотоциклі. Одразу після операції жінка попросила пляшку пива, хоча раніше ніколи не пила його. Батьки загиблого розказали Сильвії, що син любив пиво. Згодом жінка помітила в собі й інші нехарактерні для неї звички.

— У мене навіть хода змінилася. У 50 років цього не може статися просто так. До того ж я хореограф, ретельно слідкую за тілом, — ділиться Клер.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік із серцем самогубці застрелився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути