четвер, 23 вересня 2021 06:46

Чоловік дев'ять років удавав цілителя

Індієць Рам Сінгх Порте зі штату Чхаттісгарх дев'ять років вдавав цілителя. Коли в поліцію зверталися обдурені клієнти, затримати його не вдавалося. Рам має брата-близнюка Лаксмана. Щоразу чоловіки заявляли, що поліція впіймала не ту людину.

Вперше Рама намагалися заареш­тувати 2012-го. Переконав хвору жінку прогнати злих духів. Продав трав'яні пігулки. Коли лікування не допомогло за чотири місяці, пацієнтка звернулася в поліцію.

— Порте дуже переконливо вдавав, що спілкується з духами, — розповідає інспектор Харіш Саху. — Змінював голоси, несамовито кричав. Після цього родичі й самі хворі були впевнені, що лише трави знахаря допоможуть позбутися демонів. Деякі пацієнти відмовлялися свідчити. Боялися розізлити духів.

Порте мав трьох спільників. Усіх кілька разів заарештовували за шахрайство.

— Брали їх, коли пропонували трави хворим у лікарні чи переконували звернутися до гуру. Самого ж Рама затримати не могли. Щоразу арештований казав, що він Лаксман. Але родичі підказали, що той на заробітках. А Рам прийматиме людей на релігійному святі. Лікар вважає, що щонайменше двоє померли без медичної допомоги через Порте. Продавав їм бур'яни. Але довести провину не можемо. Хворі добровільно зверталися до шахрая.

Порте видурив у людей щонайменше 150 тис. рупій — 58 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік дев'ять років удавав цілителя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути