Ексклюзиви
пʼятниця, 03 грудня 2010 08:00

Через вибухи газу евакуювали 6,5 тисячі поляків

— Коли вибухнуло, я був у ванній, — каже житель будинку №6 у провул. Поморському. — Вибіг на вулицю в самій футболці. А надворі було майже мінус 10. Нічого не захопив.

У місті Зелена Гура на заході Польщі 30 листопада по обіді стався витік газу. У різних частинах міста пролунали кілька вибухів. 6,5 тис. жителів трьох мікрорайонів евакуювали. Під завалами загинув 50-річний чоловік. Восьмеро поранені.

До будинків у районах Поморський, Шльонський і Рацульки того дня газ надходив під більшим тиском, ніж звичайно. Коли його вмикали, із різким звуком виривався із пальника. Жителі припускають, що так горить газ із домішками.

— Перший вибух стався близько четвертої дня, — говорить пожежник Ришард Гура. — Після того отримали кілька десятків викликів. Три будинки зайнялися.

Евакуйовані жителі їхали до родичів, решту міськими автобусами розвозили по школах і гуртожитках зеленогурського університету. Їм роздали чай і теплий одяг. Частина жителів не хотіли залишати свої квартири. Міська влада пообіцяла, що покинуте майно стерегтимуть.

До півночі більшість повернулися додому. 150 родин із будинку №1 на вул. Поморській чекають, доки відремонтують їхні помешкання. Цей дім ушкоджено найбільше. У деяких квартирах зруйновані стіни.

Зараз ви читаєте новину «Через вибухи газу евакуювали 6,5 тисячі поляків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути