пʼятниця, 12 січня 2018 05:40

"Людина-птах" навчає літати пернатих

Автор: www.dailymail.co.uk
  Француз Крістіан Мулец (попереду) супроводжує у польоті диких гусей. Навчає літати пташенят, яких покинули батьки. Бере у мотодельтаплан пасажирів. Любить спостерігати за їхньою реакцією
Француз Крістіан Мулец (попереду) супроводжує у польоті диких гусей. Навчає літати пташенят, яких покинули батьки. Бере у мотодельтаплан пасажирів. Любить спостерігати за їхньою реакцією

Колишній метеоролог 58-річний Крістіан Мулец із французького департаменту Канталь понад 20 років навчає птахів літати. Знаходить покинутих пташенят і ставить їх на крило. Використовує мотодельтаплан.

1995-го вирішив супроводжувати зграї білощоких казарок. Вони гніздяться в Гренландії та сусідніх країнах. На зиму перелітають до Нідерландів, Німеччини та Франції. Мулец намагався перенаправити їх у безпечніші місця, аби не стали здобиччю мисливців. Зрозумів, що дорослими птахами керувати важко. Вирішив виховувати пташенят.

Чоловік застосовує принцип імпринтингу. Пташеня вважає за свою матір першу рухому річ, яку бачить. Іде за нею всюди. Крістіан Мулец тримає виводок удома, доки птахи не виростуть. Потім виводить на вулицю, сідає в мотодельтаплан і злітає. Пташенята — за ним.

— Я плачу щодня, коли літаю з птахами. Вони — боги польоту, але йдуть за мною, наче я їхній провідник, — розповідає Крістіан.

Він отримав прізвисько "Людина-птах". Вважає найбільшою втіхою взяти на дельтаплан пасажира і спостерігати за його реакцією.

Зараз ви читаєте новину «"Людина-птах" навчає літати пернатих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути