Ексклюзиви
середа, 19 березня 2008 17:30

Британські підлітки не вірять в існування Вінстона Черчилля

Опитування трьох тисяч британських підлітків показало, що кожен п"ятий вважає прем"єра Британії часів Другої світової війни Вінстона Черчилля вигаданим персонажем. Натомість половина респондентів вірять, що літературний герой Робін Гуд жив у Шервудському лісі, грабував багатих і допомагав бідним.

Більшість підлітків думають, що детектив Шерлок Холмс, герой творів письменника Артура Конан Дойля, справді існував. Називають його адресу — Бейкер Стріт 221Б. 47% опитаних вірять в існування короля Артура, тоді як Ричарда Левове Серце, що жив у XII ст., називають літературним персонажем.

Соціологи пояснюють: хлопці та дівчата вважають художніх героїв справжніми, бо дивляться екранізації літературних творів або серіали, де в історичних костюмах виступають вигадані особи. Три чверті школярів сказали, що ніколи не читали історичних книжок. 61% респондентів повідомили, що переключають канал, щойно на екрані з"являється історична передача.

Зараз ви читаєте новину «Британські підлітки не вірять в існування Вінстона Черчилля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути