середа, 31 жовтня 2007 17:44

"Бітцівського маніяка" засудили до довічного ув"язнення

 

Минулого понеділка в Московському міському суді винесли вирок 33-річному Олександрові Пічушкіну. Його визнали винним у вбивстві 48 людей та трьох спробах  вбивства. Пічушкіна засудили до довічного ув"язнення. Чоловік також повинен пройти курс примусового психіатричного лікування.

Протягом 15 років Олександр убивав людей у Бітцівському парку Москви. Саме тому в пресі його називали "бітцівським маніяком". Зловмисник зізнався у 60 вбивствах і трьох невдалих спробах. Та за браком доказів слідство не довело його вини ще в 11 справах. Пічушкін казав, що хоче перевершити маніяка радянських часів Андрія Чикатила, який забрав життя 52 осіб. Маніяк планував убити 64 людини — за кількістю клітин на шаховій дошці.

Затриманий розповів, що вперше вбив 1992 року, коли йому було 18. Після сварки через дівчину викинув із вікна її нового хлопця. Колишню кохану він позбавив життя через дев"ять років.

Олександр знайомився з людьми та запрошував їх до парку. Там поїв спиртним. Коли жертви не могли захищатися, бив їх по голові молотком або арматурою.

Тіла спочатку скидав у ями та колектори. Згодом лишав їх на стежках та в кущах — Пічужкін хотів, щоб про його злочини знали.

Кілька місяців міліція не могла спіймати злочинця, бо заважали лжеманіяки. Вони хотіли присвоїти славу вбивці. Один із них навіть гуляв парком із молотком у кишені.

Олександр Пічушкін убив 48 людей

Маніяка затримали торік 18 червня, після смерті 36-річної Марини Москальової. Жінка залишила записку батькові та сину, що "йде гуляти з Сашею", і вказала його номер телефону. Додому Марина не повернулася, а за кілька днів її знайшли мертвою. На той час Пічушкін працював продавцем у магазині.

Під час слідства Олександр був спокійний. Охоче детально розповідав про кожне вбивство. Та на заключному етапі відмовився від активної участі у процесі. Слідчі так і не змогли встановити, чому він убивав людей.

Правоохоронці називають Пічушкіна марнославним. Коли він сидів у слідчому ізоляторі, вимагав, щоб йому носили всі газети, де згадується його ім"я. Замітки про себе вирізав та складав в окрему папку. Він попросив, аби слухання його справи було відкритим, щоб привернути увагу журналістів.

— Я ніколи не зупинився б. Ніколи. Вони врятували стільки людей, коли арештували мене! — сказав він під час одного з допитів.

На суді Пічушкін не погоджувався лише з одним пунктом звинувачення.

— Те, що мені приписують, ніби я вбивав з особливою жорстокістю і що доводив людей до безпомічного стану, — це неправда, — заявив він після винесення вироку. — Це був  ритуал. Мій стиль, почерк. Ні прокурори, ні слідчі не знають, що відбувалося в лісі.

Мати Олександра не вірить, що її син міг позбавити життя стількох людей. Вона вважає, що він наговорює на себе.

Зараз ви читаєте новину «"Бітцівського маніяка" засудили до довічного ув"язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути