понеділок, 24 вересня 2007 17:26

Білоруси платять за перевірені листи

Білоруським митним службам закон дозволяє перевіряти міжнародні листи та бандеролі. З минулого місяця за таку роботу платять самі білоруси, які отримують пошту. Один перевірений лист коштує їм близько $1.

— Я вже звикла, що листи з-за кордону відкривають на митниці, а потім заклеюють скотчем, — говорить білоруска Марина Рахлей. — Хтось же повинен виймати з конвертів зайві літри алкоголю та брати на себе віруси сибірської виразки, які висилають мені друзі. Але те, що за чуже задоволення читати мої листи я змушена платити — це вже щось новеньке.

Кореспонденцію на білоруській митниці перевіряють за допомогою рентгена або вручну. Після огляду конверт заклеюють.

Білоруська влада нововведення пояснює приєднанням до Всесвітньої поштової конвенції, яка вступила в силу в країні у січні цього року. У четвертому розділі конвенції зазначено, що поштова адміністрація держав відправлення та призначення може перевіряти кореспонденцію на митниці. Також згадується, що тариф за перевірку можна стягувати з відправника або адресата.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси платять за перевірені листи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути