середа, 10 січня 2018 05:45

Астронавт Джон Янг три дні провів на Місяці

Автор: www.twitter.com NASA
  Американський астронавт Джон Янг на протокольному знімку аерокосмічної агенції Сполучених Штатів із глобусом Місяця. Працював у НАСА з 1962 року. Побував у космосі шість разів
Американський астронавт Джон Янг на протокольному знімку аерокосмічної агенції Сполучених Штатів із глобусом Місяця. Працював у НАСА з 1962 року. Побував у космосі шість разів

5 січня помер американський астронавт 87-річний Джон Янг. Двічі побував на Місяці. Командував першим польотом космічного шатла. Керував чотирма місяцеходами різних типів. Зажив скандальної слави, коли потай проніс на борт космічного корабля бутерброд з яловичиною.

Янг потрапив в американську космічну агенцію НАСА у 32 роки. Пройшов відбір для космічної програми "Джеміні" з-поміж 508 військових льотчиків-випробувачів.

Літав у космос шість разів. Загалом пробув там 835 год. 42 хв.

1965 року відбувся перший пілотований запуск у рамках програми "Джеміні" і перший космічний політ Янга. Чоловік потай проніс на борт бутерброд. Це викликало невдоволення членів американського парламенту.

Уперше Янг полетів до ­Місяця 1969‑го в рамках проекту "Аполлон-10". Брав участь у випробуваннях космічного корабля на орбіті. Завдяки цьому польоту наступний корабель "Аполлон-11" висадив на Місяці перших ­людей.

1972-го разом з іншим астронавтом Янг провів на Місяці три дні. Спричинив черговий скандал. Забув, що перемовини чують на Землі, і почав скаржитися на розлад травлення через раціон. Брудно вилаявся.

1974 року очолив бюро астронавтів НАСА. 1981-го став командиром першого польоту багаторазового космічного корабля "Спейс шатл".

За час роботи в НАСА Янг обіймав кілька керівних посад. Переймався питанням безпеки космонавтів. Багато колег називали його своїм героєм та "астронавтом астронавтів".

Зараз ви читаєте новину «Астронавт Джон Янг три дні провів на Місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути