понеділок, 24 грудня 2007 17:15

Астронавт дізнався про смерть матері в космосі

Американський астронавт Деніел Тені, 46 років, не зможе повернутися з орбіти на землю, щоб віддати останню шану своїй матері. Минулої середи ввечері 90-літня Роуз Тені загинула в рідному місті Ломбард, штат Іллінойс, переїжджаючи через залізничну колію.

Жінка спробувала випередити шкільний автобус, що зупинився, аби пропустити потяг. Після удару її автомобіль відкинуло на 30 м від колії.

Інженер із польотів Деніел Тені мав повернутися на Землю  минулого тижня, проте через проблеми з вимірювачем палива в космічному кораблі "Атлантіс" його приземлення двічі відкладалося. Тепер він зможе повернутися додому не раніше 10 січня наступного року.

Тені завжди говорив, що його успіх став можливим завдяки підтримці матері. 2001 року, коли астронавт уперше вийшов на орбіту, він через камеру показав записку — "Привіт, мамо!".

— Це перший випадок, коли помер близький родич космонавта. А той перебуває в космосі, — каже речник американської космічної агенції НАСА Джон Ємбрік.

Навіть під час терактів у Нью-Йорку 11 вересня жоден астронавт не втратив родича. Того дня на орбіту прийшло повідомлення: "У нас тут на Землі сьогодні важкий день".

У часи Другої світової війни Роуз Тені з чоловіком була в таборі для американців японського походження. Подружжя виховало п"ятьох дітей.

— Я не можу собі уявити, як мої батьки не лише пережили дискримінацію і приниження в таборах, але й не втратили мужності за парканом з колючого дроту, — розповідає наймолодший син Деніел. — Я пишаюся, що виріс у сильній і наполегливій родині.

Зараз ви читаєте новину «Астронавт дізнався про смерть матері в космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути