Ексклюзиви
вівторок, 29 травня 2007 18:01

Японський міністр повісився на дверях

  У день самогубства міністр сільського господарства Японії  мав звітувати перед парламентом. Тосікацу Мацуока звинувачували в розкраданні державних коштів
У день самогубства міністр сільського господарства Японії мав звітувати перед парламентом. Тосікацу Мацуока звинувачували в розкраданні державних коштів

У понеділок по обіді японський міністр сільського господарства 62-річний Тосікацу Мацуока повинен був звітувати перед парламентом. Мав відповісти на запитання з приводу обвинувачень про незаконне використання державних коштів. Проте міністр до парламенту не прийшов. За кілька годин до того він повісився на дверях своєї службової квартири.

Тосікацу Мацуока знайшла непритомним його секретарка. Міністра відразу повезли до лікарні, але медики нічим допомогти вже не могли. У поліції розповідають, що Мацуока написав передсмертну записку. Однак деталей не розголошують.

Покійного міністра звинувачували у привласненні більш як 28 млн єн ($230 тис.). Мацуока подав звіт про комунальні витрати, хоча ці послуги для урядовців безкоштовні. Ще раніше його звинувачували у хабарництві.

Із часів Другої світової війни Тосікацу Мацуока став першим міністром, який наклав на себе руки. Тоді, дізнавшись, що Японія оголошує капітуляцію, покінчив із собою міністр оборони.

Самогубство Мацуоки додало проблем главі уряду Сіндзо Абе, 52 роки. Прем"єра звинувачують, що він призначив міністра на посаду, хоча ще до того Мацуоку підозрювали в корупції.

Також торік у грудні стало відомо, що глава податкового відомства країни брав державні гроші для утримання квартири, в якій жив із коханкою. За кілька днів після його відставки пішов із посади міністр адміністративної реформи. Він зізнався у фінансових махінаціях.

Ще один японський високопосадовець наклав на себе руки у вівторок. Тіло 76-річного Сіньїті Ямадзакі у піжамі знайшли на асфальті перед будинком. Імовірно, він викинувся з вікна квартири на шостому поверсі. Ямадзакі раніше керував організацією з освоєння лісових ресурсів при міністерстві сільського господарства.

У Японії один із найвищих показників самогубств у світі. Це пов"язано з тим, що місцеві релігійні вчення не забороняють позбавляти себе життя. Окрім того, за традицією, самогубство винного члена родини змиває ганьбу з цілої сім"ї.

Зараз ви читаєте новину «Японський міністр повісився на дверях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути