Ексклюзиви
середа, 02 липня 2008 19:05

Американські військові загубили ядерні ракети

Міністр оборони США Роберт Ґейтс відправив у відставку керівника військово-повітряних сил Майкла Мослі, коли дізнався, що його підлеглі випадково відіслали вантажним літаком декілька ядерних ракет на Тайвань замість Гаваїв.

Після цього випадку міністерство почало масову перевірку. Виявилося, що командири повітряно-військових сил не можуть точно сказати, куди поділися важливі деталі для ядерної зброї. Один із чиновників повідомив, що комісія не дорахувалася більше тисячі компонентів.

— Мільярди бюджетних коштів витрачаються на антитерористичні програми, а тим часом наші військові не знають, де знаходиться секретна зброя, — доповів адмірал Кіркленд Дональд, який очолив розслідування.

Він також пригадав недавній випадок, коли через помилку диспетчерів під час військових навчань винищувач із шістьома ядерними ракетами на борту кілька годин кружляв над країною, а мав відправитися на базу в Атлантичному океані.

Зараз ви читаєте новину «Американські військові загубили ядерні ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути