пʼятниця, 21 вересня 2007 15:56

Альпійську гору підвищать на 177 метрів

На вершині гори Малий Маттерхон у швейцарських Альпах збираються спорудити 177-метрову піраміду зі скла й металу. Таким чином власники туристичного бізнесу в місті Церматт біля підніжжя гори планують привернути увагу туристів.

Завдяки піраміді Малий Маттерхон досягне висоти у 4 тис. м. Такі гори привертають особливу увагу альпіністів. Їх не так багато, і їхні вершини не досить важко підкорити. Тому затяті альпіністи шукають нових і складніших завдань для себе.

Штучний пік, за задумом, привабить не лише альпіністів, а й заможних туристів. Під скляними схилами планують відкрити ресторан та залу для конференцій. Повітря до них закачуватимуть, як до салонів літаків. На добудову гори витратять 100 млн євро.

Архітектором проекту під назвою "Льодовиковий рай на Маттерхоні" став місцевий архітектор Гайнц Юлен.

Організації з захисту довкілля не поділяють захвату з приводу проекту. Раймунд Родевельд із Швейцарської фундації зі збереження ландшафтів каже, що багатіям швидко набридають нові розваги. Через певний час вони і "Льодовиковий рай" залишать заради чогось іншого. А природі не повернеш її первинного вигляду.

Зараз ви читаєте новину «Альпійську гору підвищать на 177 метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути