пʼятниця, 14 грудня 2007 15:11

Алексіс Лемер вираховує корені 13-го ступеня з 200-значних чисел

Цього тижня в Лондоні 22-річний француз Алексіс Лемер побив свій власний рекорд, коли за 70,2 сек. вирахував корінь 13-го ступеня з обраного комп"ютером 200-значного числа. Попередній рекорд у 72,4 сек. він установив кілька місяців тому в Нью-Йорку.

Час починають відраховувати тоді, коли на екрані комп"ютера з"являється завдання. Відлік припиняється, щойно Лемер називає відповідь.

Француз не використовує ніякої допоміжної техніки для підрахунків. Щоб досягти таких результатів, він щодня тренується, розвиває оперативну пам"ять та математичні навички. Починав із вирахування коренів 13-го ступеня зі 100-значних чисел. Але коли 2004 року довів свій результат до 4 сек., перейшов на 200-значні.

Алексіс Лемер говорить, що сприймає числа не просто як ряди цифр, а цілісно. Він бачить відповідь без здійснення необхідних проміжних операцій. Числа в нього асоціюються зі словами та зоровими образами. Звичайна людина за 4 сек. не зможе навіть прочитати 100-значне число.

Лемер збирається розвинути свій мозок настільки, щоб виконувати операції будь-якого рівня складності. Окрім того, він займається науковими дослідженнями в галузі створення систем штучного інтелекту.

Зараз ви читаєте новину «Алексіс Лемер вираховує корені 13-го ступеня з 200-значних чисел». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути