вівторок, 04 березня 2008 17:00

Як Олександр Козулін "порушує дисципліну" у в"язниці

Білоруського опозиціонера Олександра Козуліна, 52 роки, не звільнять достроково з в"язниці через систематичні порушення дисципліни. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Білорусі Володимир Наумов.

Протягом двох років ув"язнення Козулін скоїв такі порушення: не застебнув верхній ґудзик на робі, заснув за 5 хв. до переклички та завчасно виходив з їдальні. Крім того, опозиціонер ходив у спортивному взутті замість тюремних черевиків.

Олександр Козулін був конкурентом Олександра Лукашенка під час президентських виборів 2006 року. Після оголошення результатів на користь Лукашенка він організовував мітинги та акції протесту. Позаторік наприкінці березня його заарештували та засудили до 5,5 років позбавлення волі за злісне хуліганство і порушення громадського порядку.

Колишній співкамерник Козуліна, опозиційний політик Сергій Скрябєць говорить, що наглядачі постійно намагалися спровокувати Олександра. Коли це не вдалося, чіплялися до дрібниць. Коли Козулін прибув до в"язниці, там не знайшлося взуття його розміру, тому деякий час він ходив у власному. Нині це визнали порушенням уставу в"язнів.

23 лютого цьогоріч від раку померла дружина Козуліна 48-річна Ірина. Чоловіка не хотіли відпускати на похорон. Наступного дня він розпочав голодування. Після того, як у Мінську відбувся кількатисячний мітинг, опозиціонерові дали триденну відпустку. Він зміг попрощатися з дружиною.

Зараз ви читаєте новину «Як Олександр Козулін "порушує дисципліну" у в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути