пʼятниця, 11 січня 2008 15:44

80 дітей сидять за ґратами з матерями

Автор: фото: reuters
  Ув’язнена в жіночій тюрмі ”Лос Орнос” приймає душ зі своєю донькою. Діти можуть залишатися з матерями за ґратами до 4-річного віку
Ув’язнена в жіночій тюрмі ”Лос Орнос” приймає душ зі своєю донькою. Діти можуть залишатися з матерями за ґратами до 4-річного віку

273 аргентинки перебувають у жіночій в"язниці "Лос Орнос" поблизу міста Ла Плата, столиці провінції Буенос-Айрес. Серед них лише 40 відбувають покарання, решта очікує суду. Із матерями за ґратами сидять 80 дітей.

33-річна Паула Васкес Верон півтора року тому зізналася поліції, що вживала і продавала наркотики. За ґрати вона потрапила, залишивши на вулиці вісьмох дітей. Їхній батько загинув. Торік у тюрмі Паула народила доньку. Назвала дівчинку Людмилою.

— Я здалася правоохоронцям, бо зрозуміла, що зробила в житті велику помилку, — розповідає жінка. — Моїй доньці скоро виповниться 19, а синові 17. Я не хочу, щоб вони теж підсіли на наркотики. Я почала вживати після смерті чоловіка. Друзі й родичі обіцяли допомагати, але ми нічого ні від кого не дочекалися.

Паула не може годувати дочку груддю, бо нещодавно в неї виявили ВІЛ. Жінка готує суміш для дитини з молока, що надає в"язниця. Окрім того, дівчинці виділяють вітаміни.

Для ув"язнених матерів відвели спеціальні кімнати. Умови в них трохи кращі, ніж у традиційних камерах. Але в"язні все одно скаржаться, торік улаштували страйк.

Діти можуть залишатися у в"язниці до 4-річного віку. Нещодавно для Рафаели Соріа Сардосо, 35 років, зробили виняток. Її синові, якому вже виповнилося 4 роки, дозволили залишитися за ґратами ще на півроку.

Не всі жінки у в"язниці погоджуються, щоб діти жили з ними. Пояснюють, що хочуть для них нормальної освіти, харчування й охорони здоров"я. У в"язниці це неможливо. 19-річна Адріана віддала 2-річну доньку на виховання тітці. Нині жінка знову вагітна. Після пологів дитина буде з нею лише кілька місяців.

Зараз ви читаєте новину «80 дітей сидять за ґратами з матерями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути