Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2021 06:45

58 людей загинули від морозів

У семи південних штатах США тиждень стоять морози. Мільйони американців залишилися без тепла й води. Труби замерзли. Турбіни генераторів вийшли з ладу. 58 людей замерзли чи отруїлися чадним газом. Найбільше постраждав штат Техас.

16 лютого в техаському Конроу помер 11-річний Крістіан Павон. Будинок на колесах залишився без опалення. Діти лягли спати, а зранку мати не змогла розбудити сина. Вважає — хлопець помер від переохолодження. Родина хоче подати позов на $100 млн до компаній, що забезпечували енергопостачання.

— Дід тримав запас води, пального та їжі в консервах і генератор, — розповідає 23-річна Джекі Прістон із Г'юстона. — У каністрах — пальне для нього. Казав, цього вистачить на три місяці. Він пройшов В'єтнам. Всі вважали, що після того в нього проблеми зі сприйняттям реальності. Ми успадкували цей будинок рік тому. Під час ремонту все викинули. Переобладнали підвал на гардеробну. Зараз у будинку мінус чотири. Не можемо навіть чаю приготувати, бо немає електрики. Їжа закінчилася. Лишилися крекери й арахісове масло. Апельсиновий сік замерз. Чоловік сподівався, що не викинули пальник і ящик томатних супів. Але я викликала службу вивозу, щоб забрали всі дідові запаси. У мене немає навіть куртки на таку погоду.

Холодне повітря прийшло в південні штати з Канади. Температура знижувалася тиждень — із просуванням циклону на південь. Йшли сильні снігопади і крижані дощі. Дороги вкрилися льодом. Найбільше опадів було 14–15 лютого. У найхолодніший день, 16 лютого, у двох десятках міст зафіксували температурні рекорди. В штатах Оклахома і Небраска вдарили морози до 30°C, на півночі Техасу — до 20°C. Зазвичай у цю пору там +5…15°C. Завірюхи й такі морози востаннє були майже 30 років тому.

Холоди протримаються у США до кінця тижня.

Зараз ви читаєте новину «58 людей загинули від морозів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути