пʼятниця, 03 січня 2020 07:16

350-кілограмовий чоловік не хотів виписуватися з лікарні 19 місяців

Британець 33-річний Метью Крефорд провів у лікарні міста Сатто-ін-Ешфілд 19 місяців. Важить 350 кг. Займав чотири ліжка в палаті.

— Він коштував лікарні 7 тисяч фунтів щотижня (212 тис. грн. — ГПУ), — каже юрист Ян Говардс. — Його кілька разів намагалися виписати. Протестував. А в нас були проблеми, бо місце займала людина, яка може без цього обійтися.

Крефорд потрапив до лікарні із зараженням крові у травні торік. П'ять місяців медики боролися з інфекцією. У жовтні підготували документи на виписку. Але соціальна служба в його рідному місті Лінкольні відмовилася доглядати за чоловіком. Сказали, що не можуть виділити цілодобових доглядальників. А Метью не може сам навіть сісти.

— Його складки треба обробляти кілька разів на день, — каже лікарка Ронда Стоун. — Інакше вони прітимуть і будуть пролежні. Соціальний працівник міг його відвідувати раз на два дні. Чоловік почав би гнити живцем. І ми опинилися в безвиході. Метью займав цілу палату, але й виписати його не можна було. Інші пацієнти обурювалися. Їх не приймали, бо три ліжка зайняті. Крефорд попросив операцію зі зменшення шлунка. Але юристи дізналися, що він щодня замовляє піцу й китайську їжу. Спускав на це всю допомогу з непрацездатності. Не було сенсу витрачати гроші на таке хірургічне втручання. Запропонували послуги дієтолога й реабілітолога. Не робив нічого з призначеного. Метью ще й дуже конфліктний. Постійно мав проблеми з медсестрами й офіцерами поліції, яких викликали.

Крефорда перевезли в благодійний притулок.

Зараз ви читаєте новину «350-кілограмовий чоловік не хотів виписуватися з лікарні 19 місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути