Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2007 16:20

3200 шахтарям під землею не передавали їжу

У золотодобувній шахті в невеликому містечку Еландсранд у Південно-Африканській Республіці у вівторок зранку відмовив ліфт. У цей час під землею на глибині більше ніж 2 км, перебували 3200 чоловік.

Загрози їхньому життю не виникло. Зламаний ліфт не перекрив доступ кисню. До того ж у шахтарів було достатньо світла. Їх почали витягувати на поверхню запасним ліфтом. За годину він перевозив 300 людей. Спочатку врятували жінок, яких багато працює на шахтах у ПАР. За дві доби підняли всіх.

На щастя, серйозних ушкоджень люди не зазнали. Була лише сильна втома. Температура в шахті сягала 40°С. Шахтарі казали, що розважалися піснями. По вентиляційній шахті їм передавали воду. Їжі не давали — боялися, що між голодними чоловіками почнеться бійка.

— Спочатку ми не хвилювалися. Однак пройшов деякий час, і ми не знали, що відбувається. Таке сталося вперше. Нехай це буде уроком для керівництва шахти, — каже Девід Мокосі, який працює під землею вже 20 років.

Патріс Мотсеп, голова компанії "Гармонійне золото", якій належить шахта, сказав, що шахтарів на поверхню могли підняти швидше. Але важливо було, щоб при цьому ніхто не постраждав.

Випадок в Еландсранді — другий за останні два тижні у компанії, що є п"ятим за розміром виробником золота у світі. 18 вересня почалася пожежа на шахті Святої Гелени в південноафриканському місті Велком. Вогонь повністю загасили лише за 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «3200 шахтарям під землею не передавали їжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути