Ексклюзиви
вівторок, 11 липня 2017 00:20

230 людей померли від лихоманки

Щонайменше 230 людей померли й понад 75 тис. заражені лихоманкою Денге на Шри-Ланці. Міністр охорони здоров'я острова попередив, що ситуація погіршуватиметься.

— На Шри-Ланці повені, — пояснює міністр Раджітха Сенаратне. — Вода розносить вірус. Загиблих буде ще більше. У нас немає засобів, щоб боротися з хворобою.

450 військових чергують біля лікарень, щоб інфіковані дотримувалися карантину. Також розчищають звалища, звідки може поширюватися інфекція. Сміття зі столиці Коломбо не вивозили три тижні. Прем'єр-міністр країни пообіцяв, що на прибирання й дезінфекцію вулиць виділять гроші.

— Проблема в тому, що в госпіталях немає місць, — продовжує міністр. — А інфікованих треба ізолювати. На ліжках лежать по двоє-троє хворих. Люди з передмість навіть не звертаються до медиків. Купити ліки ­нереально. Та й вірус не реагує на препарати, якими лікували під час попередніх епідемій. П'ють якісь трави. Це може закінчитися катастрофічно.

Вісім років тому від епідемії Денге померли 250 осіб. Тоді були інфіковані 25 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «230 людей померли від лихоманки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути