Ексклюзиви
вівторок, 05 серпня 2008 18:13

23 тисячі бразильців стали мільйонерами

Автор: фото: reuters/Bruno Miranda
  Покоївка вигулює собак у престижному районі бразильського міста Сан-Паулу. В країні збільшується прірва між бідними й багатими
Покоївка вигулює собак у престижному районі бразильського міста Сан-Паулу. В країні збільшується прірва між бідними й багатими

Упродовж року 23 тис. бразильців стали мільйонерами, дехто — мільярдерами. Більшість із них вкладали гроші в цінні папери.

31-річний Фабіо Кальдераро 2000 року навчався у військовій академії. Вирішив вкласти кілька тисяч доларів в акції. Спочатку не пощастило — вони знецінилися. Чоловік вивчив ринок ретельніше й за кілька років почав отримувати десятки тисяч доларів прибутку.

— Я опинився в потрібному місці в потрібний час, — вважає Фабіо.

Експерти пояснюють появу нових багатіїв розвитком Фондової біржі Сан-Паулу та нашестям інвесторів. У Бразилії також відкрили кілька масштабних родовищ нафти й газу.

У великих містах будують численні бутики, автосалони, дорогі ресторани. Дехто замовляє ексклюзивні приватні літаки та гелікоптери.

Тим часом майже чверть населення країни бідує. Багато хто працює на фабриках, які зводять мільйонери. Дехто йде в обслуговуючий персонал. У Бразилію повертається мода на покоївок і дворецьких. Більшість людей живуть у кредит. Економісти застерігають, що збільшення обсягів таких позик може призвести до банкрутства банків. Багато хто бере гроші, а потім не повертає боргу.

Зараз ви читаєте новину «23 тисячі бразильців стали мільйонерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути