середа, 05 березня 2008 18:41

101-річний Бастер Мартін пробіжить 42 кілометри

  За майже 90 років роботи Бастер жодного разу не був на лікарняному
За майже 90 років роботи Бастер жодного разу не був на лікарняному

101-річний британець Бастер Мартін збирається взяти участь у лондонському марафоні 13 квітня цього року. Разом з іншими учасниками довгожитель пробіжить 42 км 195 м. Він стане найстаршим учасником марафону і поб"є рекорд свого попередника, молодшого на 8 років.

Минулої неділі Бастер брав участь у напівмарафоні Родінґ Веллі в англійському графстві Ессекс. 21 км він подолав за 5 год. 13 хв. На фініші відразу запитав: "А де моє пиво?".

Мартіна вважають найстаршим чоловіком у Британії, що досі працює. Три роки тому він улаштувався водопровідником. За майже 90 років роботи Бастер жодного разу не був на лікарняному.

Торік у лютому, коли чоловік ішов з бару до зупинки автобуса, на нього зі спини напали троє молодиків і збили з ніг. Однак Мартін зумів захиститися — одного вдарив у пах, другого відштовхнув. Тоді нападники втекли.

Бастер пішов до лікарні, де провів ніч. Наступного ранку прийшов на роботу. Однак керівництво дало йому того дня вихідний. Чоловік говорить, що збирається працювати, "доки його не покладуть у дерев"яний ящик".

Мартін веде колонку в чоловічому журналі "FHM" під псевдонімом Гарячий Дядечко. Дає поради читачам.

Бастер народився у Франції. Його батьки переїхали до Англії, коли малому було три місяці. Після смерті рідних він потрапив до дитячого будинку. У 10 років хлопця вигнали звідти, бо він багато їв та швидко ріс.

Тоді Мартін поїхав до Лондона й улаштувався працювати посильним на ринку. Там він зустрівся з майбутньою дружиною Іріаною. Коли Бастерові виповнилося 14, а його обраниці 13, вони поїхали до Франції, щоб одружитися. Подружжя прожило разом 35 років, у них народилося 17 дітей.

Зараз ви читаєте новину «101-річний Бастер Мартін пробіжить 42 кілометри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути