неділя, 14 вересня 2008 15:48

Українські паралімпійці побили рекорд медалей

Українські паралімпійці побили рекорд медалей
Бронзову нагороду в скарбничку паралімпійської збірної України на 200-метрівці в бігу (Т38) серед чоловіків приніс Микита Сенік. Він показав свій кращий сезонний результат і зміг піднятися на п"єдестал пошани. Час українця - 22.52.

Срібло та бронзу в змаганнях з плавання на дистанції 100 м на спині (S13) серед чоловіків виграли Олексій Федіна та Дмитро Алексєєв. Час українців - 1:02.93 та 1:03.40 відповідно. А переміг тут з новим світовим рекордом грек Тайганідіс (59.85).

У легкоатлетичних змаганнях з метання диску (категорія F37/38) український спортсмен Микола Жабняк з результатом 52.00 здобув срібну медаль. Набравши 1010 очок, Микола показав свій кращий сезонний результат і встановив світовий рекорд. Щоправда, іранець Жавад Хардані був цього вечора трішки фартовішим і у результаті, набравши 1024 пункти (паралімпійський рекорд), завоював золоту медаль. Проте, щиро вітаємо наших спортсменів. Сьогодні чудовий привід відсвяткувати успіх нашої збірної на Паралімпіаді в Пекіні!

Таким чином, кількість медалей, які здобули українські спортсмени на літніх іграх Паралімпіади в Пекіні, сьогодні досягла відмітки 59! А це означає, що наші паралімпійці встановили новий рекорд з кількості нагород за всі останні рази на літніх Паралімпійських іграх. Нагадаємо, що кращий результат був продемонстрований в Афінах на ХІІ літніх Паралімпійських іграх 2004 року, коли збірній Україні вдалося завоювати 55 медалей.

"Galaolympics.com"

Зараз ви читаєте новину «Українські паралімпійці побили рекорд медалей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути