Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2022 12:09

Журналісти бойкотували пресконференцію Макрона

Журналісти бойкотували пресконференцію Макрона
Журналісти бойкотували пресконференцію президента Франції Еммануеля Макрона в Європарламенті. Фото: REUTERS

Журналісти 19 січня бойкотували пресконференцію президента Франції Еммануеля Макрона в Європарламенті через неможливість поставити запитання.

Макрон вирішив просто виступити із заявою. Сказав, що на запитання журналістів він уже відповідав раніше – у грудні, передає France Info.

"Пресконференція, яка мала відбутися після виступу Макрона в Європарламенті, трансформувалася у заяву без запитань. На знак протесту європейські журналісти залишили зал до її початку", – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон працює над приєднанням США до нормандського формату переговорів

Журналіст телеканалу CNews Лоїк Сіньйор у Twitter також поділився, що він з колегами чекав кілька годин на пресконференцію, яка, як виявилося, буде без запитань.

"Після кількох годин очікування у Європарламенті журналісти дізнаються, що під час пресконференції президента Макрона питань не буде. Ми вийшли із зали", – написав він.

Крім цього, Сіньйор виклав відео, на якому Макрон каже, що вже відповідав на запитання журналістів щодо головування Франції в ЄС.

Французький президент Еммануель Макрон під час виступу в Європарламенті 19 січня закликав європейські країни інвестувати у власну колективну безпеку на тлі агресивних дій Росії.

Макрон також закликав до "відвертого" діалогу з Росією. ЄС має переозброюватися та розбудовувати власний договір колективної безпеки на тлі загрози російського вторгнення до України, вважає він.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти бойкотували пресконференцію Макрона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути