Ексклюзиви
пʼятниця, 10 квітня 2020 14:00

Жорсткі карантинні заходи призводять до домашнього насилля та самогубств

Жорсткі карантинні заходи призводять до домашнього насилля та самогубств
Заборона відвідувати парки та сквери через карантин несе в собі інші загрози. Фото: Reuters

Жорсткі обмеження щодо прогулянок на свіжому повітрі погіршують здоров'я людини та призводять до інших негативних наслідків.

В усьому світі влада вдається до схожих карантинних заходів, орієнтуючись на рекомендації ВООЗ. Наприклад, закриває для вільного відвідування парки та сквери. Мовляв, це запобігає поширенню інфекції.

В короткостроковій перспективі це може бути виправданим, але в середньостроковій і довгостроковій перспективі це може виявитися помилкою, пише професор Університету Північної Кароліни Зейнеп Туфекчі на The Atlantic.

Перш за все - закриття парків "пахне" авторитаризмом. Наприклад, коли людина самотньо гуляє парком, і її зупиняє поліція. Така жорсткість може навіть погіршити ситуацію, якщо добровільне виконання обмежень сьогодні переросте в спротив завтра. Політика щодо коронавірусу на роки - це важливо. Але й прогулянки на свіжому повітрі для психічного й фізичного здоров'я важливі не менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Він "відновлюється": у вилікуваних пацієнтів знову фіксують коронавірус

Прогулянки на вулиці, вправи, сонце і свіже повітря добре впливають на імунну систему й здоров'я і погано на віруси. Існує переконливий зв'язок між фізичними заняттями і силою імунної системи. Нестачу вітаміну D, який синтезує людське тіло під дією сонячного проміння, вже досить давно пов'язують з більшою уразливістю до респіраторних захворювань.

Серед інших небезпек ізоляції - домашнє насилля та погіршення психічного стану. Це вже призвело до трагічних наслідків. У США спочатку запровадила жорстку ізоляцію для кадетів через коронавірус, але була змушена скасувати це рішення після двох трагічних самогубств

Користувачі соцмереж кепкують зі слів Володимира Путіна про перемогу над коронавірусом

У середу 8 квітня президент Російської Федерації в ході онлайн-наради з губернаторами щодо протидії коронавірусу проявив оптимізм. При цьому він провів аналогію з перемогами Росії над її "колишніми" ворогами - печенігами та половцями.

Зараз ви читаєте новину «Жорсткі карантинні заходи призводять до домашнього насилля та самогубств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути