Ексклюзиви
понеділок, 27 липня 2020 16:55

Жоден житель італійського острова не заразився Covid-19: лікарі намагаються розгадати загадку

Жоден житель італійського острова не заразився Covid-19: лікарі намагаються розгадати загадку
В талії виявили острів, де немає хворих на коронавірус. Фото: 100dorog.ru

На італійському острові Джильо жоден з місцевих жителів не заразився коронавірусом, незважаючи на контакти з інфікованими.

Це виявила вчена-мамолог з Університету Мілана Паола Муті, повідомляє Daily Mail.

Першою захворів на коронавірус на Джильо 60-річний чоловік, який приїхав на острів в лютому. Він відвідав похорон родича і, за словами Муті, постійно кашляв. У той же день повернувся на паромі на материк і за три тижні помер в лікарні.

Трохи пізніше, 5 березня, на острів прибули ще 3 інфіковані особи. Один з них - німець, який кілька днів спілкувався з друзями з Джильо, в тому числі і в місцях громадського харчування. Через кілька тижнів через сильний кашель його обстежили і виявили коронавірус. Чоловік самоізолювався в будинку на острові.

Були й інші відомі випадки, в тому числі островитянин, який жив в Австралії 2 роки, а потім в середині березня повернувся в Джильо під час карантину, щоб побачитися з батьками. За словами Муті, через 3 дні після прибуття на Джильо у нього розвинулася помірна температура. Він самоізолювався в будинку своїх батьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зафіксували спалах більш небезпечного виду коронавірусу

Проте, ніхто з місцевих жителів так і не захворів. З близько 800 жителів острова 723 людини погодилися здати тест на наявність антитіл. Їх виявили тільки у однієї літньої людини, яка прибула на тому ж паромі, що й гість з Німеччини.

Армандо Скіафіно, єдиний лікар острова уже протягом 40 років, висловив занепокоєння з приводу потенційного місцевого спалаху коронавірусом. За його словами,кожен раз, коли з'являється звичайна дитяча хвороба, така як скарлатина, кір або вітряна віспа, за кілька днів заражаються практично всі на острові.

Заінтригована тим, чому корінне населення острова не хворіло, Муті не дійшла жодних висновків. Вона сказала, що планує записати своє дослідження для подальшої публікації.

У зв'язку з прискоренням пандемії коронавірусу у Всесвітній організації охорони здоров'я екстрено скликають комісію. На сьогодні в світі зафіксували вже майже 16 млн хворих. Кількість смертей при цьому перевищила 640 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Жоден житель італійського острова не заразився Covid-19: лікарі намагаються розгадати загадку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути