Ексклюзиви
пʼятниця, 25 вересня 2020 17:00

Знайдений чайник приніс пів мільйона доларів

Знайдений чайник приніс пів мільйона доларів
Антикварна китайська посудина для вина XVIII ст. / Hansons

Маленьку антикварну посудину для вина в формі чайничка, яку випадково знайшли в гаражі під час прибирання, продали з аукціону за $497 тис.

Продали антикварну посудину XVIII ст. на британському аукціоні Hansons. Там її називають "знахідкою року". На ній стоїть клеймо китайського імператора Цяньлуна. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малюнки для Данте та листи Ньютона - знайшли схованку книг вартістю $3,2 млн

Вага знахідки 362 грама. Древні емаль та мідь прикрашені квітковим мотивом. У посудини є ручка і носик. Власник антикварної речі успадкував її від діда, який купив річ під час Другої світової війни на Далекому Сході.

Власник з Південного Дербишира не знав, що за річ лежить в старій коробці під замком. Приніс в комісійний магазин, щоб експерт з антикваріату провів безкоштовну оцінку. Тільки там виявив, що знахідка – цінна.

Спочатку експерти оцінювали її в $25-50 тис. Проте вже на попередніх торгах на аукціоні ціна зросла до $191 тис. Змагалися за право дістати антикварну річ колекціонери зі США та Китаю.

2017-го аукціонний дім Hansons продав китайську античну тарілку XVIII ст., знайдену в Південному Дербиширі, за $292 тис. 2016-го вазу періоду правління Цяньлуна - за $826 тис.

Зараз ви читаєте новину «Знайдений чайник приніс пів мільйона доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути