субота, 21 листопада 2020 12:59

Змушували голодувати і забили до смерті, бо не могла завагітніти

Змушували голодувати і забили до смерті, бо не могла завагітніти
Китайський прапор. Ілюстративна картинка / Reuters

У китайських соцмережах активні дискусії через пом'якшення покарання чоловікові, котрий з родичами убив дружину, бо та ніяк не вагітніла.

За повідомленням державного інформагентства "Сіньхуа", 22-річна китаянка була заміжня півроку, коли її чоловік і родичі забили її до смерті за те, що не змогла зачати дитину. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада підвищить пенсійний вік

Жінка померла 31 січня 2019-го. Чоловік покійної і його родичі ображали її, змушували голодувати, залишали на вулиці при низьких температурах взимку в якості покарання.

У січні суд визнав їх винними в жорстокій поведінці. Засудили за максимальним терміну - 7 років тюрми. Пізніше термін чоловікові та його батькам скоротили до двох і трьох років. Суд пом'якшив покарання, бо обвинувачені зізналися в злочині та начебто покаялися. Пом'якшення спричинило суспільний резонанс і обговорення соціальних проблем, пов'язаних з насильством над жінками. Тепер китайський суд повернув попереднє покарання.

На популярної китайської платформі соцмереж Weibo, аналогу Twitter, сторінку з хештегом про вбиту переглянули 290 млн разів.

"Цього жорстокого чоловіка засудили до м'якого покарання лише тому, що був одружений на нещасній жінці", - написав один із користувачів.

В інших коментарях висловлювали розчарування, що правова система країни не підтримує вразливих жінок, а безпліддя піддають більшій стигматизації в жінок, ніж у чоловіків. А також, що вирок, показує, як у країні легко прощають насильство над жінками.

У Китаї за менш серйозні злочини передбачено набагато суворіші покарання. Кілька користувачів послалися на злочин володіння чи продажу іграшкової або бутафорної зброї, за яке підлітка засудили до довічного ув'язнення в 2015-му. Його вирок замінили на сім років тюрми після апеляції.

Зараз ви читаєте новину «Змушували голодувати і забили до смерті, бо не могла завагітніти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути