пʼятниця, 30 березня 2018 17:46

Жителям Підмосков'я роздали протигази: в повітрі отрута

Жителям Підмосков'я роздали протигази: в повітрі отрута
"Жителі не перекривали дорогу. Це не мітинг. Люди прийшли подивитися на потік сміттєвозів. Проте жодної машини сьогодні не було"

Жителям міста Волоколамська Московської області видали першу партію респіраторів і масок через викид у повітря метану на сміттєвому полігоні "Ядрово" сьогодні. Також почав діяти режим підвищеної готовності.

"Режим підвищеної готовності вводиться у Волоколамську 30 березня. Про режим надзвичайного стану не йдеться", - повідомили в прес-службі міста.

Зараз діє обмеженя на ввезення сміття на полігон. Також проходять регулярні заміри повітря та інформуваня місцевого населення, пише NV.

У різних районах Московської області РФ росіяни почали масово виходити на мітинги через отруйні викиди газу на сміттєвих звалищах. Жителі перекривають дороги та не пропускають сміттєвози.

В підмосковному місті Коломні після чергового викиду отруйного газу жителі вийшли на мітинг. Вони затримували сміттєвози із Москви, пише "Медуза".

Протест закінчився масовими арештами серед активістів. Співробітники поліції затримали майже 20 людей. У мерії міста пообіцяли вжити заходів з рекультивації сміттєзвалища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець створив робота для очищення річок від сміття

У Дмитрівському районі Московської області в протесній акції взяли участь 150 людей. Жителі вимагають припинити звозити сміття на звалище. За словами місцевих, полігон "Непейно" переповнений.

Активіст Ніколаєв розповів, що на це звалище привозять сміття з Москви, Клина, Дубни та інших міст Росії. Це протирічить регламенту Дмитрівського полігону.

Адміністрація району заперечує факт протесту. "Жителі не перекривали дорогу. Це не мітинг. Люди прийшли подивитися на потік сміттєвозів. Проте жодної машини сьогодні не було," - заявили в прес-службі адміністрації.

Влада Волоколамського району Московської області погодилися ввести режим надзвичайної ситуації з 30 березня у зв'язку з викидом газу метану на сміттєвому полігоні.

Зараз ви читаєте новину «Жителям Підмосков'я роздали протигази: в повітрі отрута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути