субота, 28 листопада 2020 16:53

Затонули понад 14 тисяч овець

Затонули понад 14 тисяч овець
Затонулі вівці поблизу порту Мідії / Animals International

Органи ЄС звинуватили румунську владу в тому, що намагалася прихвати звіт про те, чому затонуло рік тому переповнене судно з понад 14 тис. овець.

Поблизу румунського порту Мідія в листопаді 2019-го затонуло судно "Королева хінді", на борту якого було 14,6 тис. овець. Врятувати вдалося 228 тварин, із яких вижило лише 180. Про це пише британська The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Румунії 10 осіб загинули при пожежі у відділенні для пацієнтів з коронавірусом

Після інциденту румунський прем'єр Людовік Орбан пообіцяв припинити експорт тварин морем. Проте за рік Румунія продала ще близько 2 млн тварин. Переважно в країни Північної Африки та Близького Сходу.

Румунська влада заявила, що судно, яке затонуло, було на 10% переповненим. Але румунські громадські активісти заявляють, що транспортний корабель був старим і значно більше перевантаженим, що й призвело до затоплення.

Міністерство транспорту Румунії повідомило, що розслідування справи завершено, і незабаром викладе звіт на сайті. Там додали, що метою розслідування було виявлення проблем безпеки суден на морі та запобігання майбутніх аварій, але не встановлення провини причетних до аварії людей.

Законодавство ЄС передбачає, що про розслідування морських аварій слід повідомляти органи Євросоюзу протягом 12 місяців, а якщо звіт не можливо подати в ці терміни, то проміжний має бути опублікований протягом 12 місяців з дати події. Цього румуни не зробили.

Зараз ви читаєте новину «Затонули понад 14 тисяч овець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути