Ексклюзиви
вівторок, 12 січня 2021 19:37

Замість "Діснейленду" буде центр щеплення

Замість "Діснейленду" буде центр щеплення
"Діснейленд" у штаті Каліфорнія / Getty Images

Тематичний парк "Діснейленд" в Каліфорнії, США, стане місцем масових вакцинацій проти Covid-19.

Знамените місце розваг стане одним із кількох великих центрів, що відкриють в США, бо лікарні переповнені хворими на коронавірус, і не можуть справитися з чергами тих, хто потребує вакцинації. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українці страждають від "політичних зіткнень вакцин"

Найбільш густонаселений штат США відстав за рівнем вакцинації, виконавши близько третини доз замість запланованих. За даними "Центрів з контролю за захворюваннями", Каліфорнія займає 42-е місце з 50 штатів за рівнем вакцинації на 100 тис. жителів. У парку розваг "Діснейленд" зможе щодня вакцинуватися до 1 тис. людей.

Парк розваг закрили для відвідувачів з середини березня. Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом оголосив, що аналогічні центри будуть відкриті вже на цьому тижні на стадіоні з американського футболу Dodger в Лос-Анджелесі, виставковій залі Cal Expo в місті Сакраменто та на бейсбольному стадіоні Petco Park в Сан-Дієго. Перша хвиля вакцинації в штаті зосереджена на медиках і постояльцях установ з догляду за літніми.

За даними Університету Джона Гопкінса, в США з населенням 328 млн людей зареєстровано 22,6 млн випадків захворювання на Covid-19 і більше 376 тис. смертей. У країні вже розповсюджено понад 25 млн доз обох схвалених вакцин проти коронавірусу, і 9 млн із них введено.

Зараз ви читаєте новину «Замість "Діснейленду" буде центр щеплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути