Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2018 16:33

Забута картина в шафі виявилась шедевром XVI століття, який коштує мільйони
8

Роберт Воррен, директор арт-комплексу "Гойт Шерман Плейс" в Де-Мойні, штат Айова, випадково знайшов у комірчині забуту картину, яка виявилась шедевром XVI ст.

Картина, яка стояла за столом під стіною, була брудна, пошкоджена в кількох місцях і зазнала руйнівного впливу вологи, повідомляє CNN.

"Я не думав, що полотно має якусь цінність. Думав, чому це опинилося у тій шафці", - пригадує Воррен.

Автор: Duane Tinkey/DSM Magazine
  Знайдена картина до і після реставрації.
Знайдена картина до і після реставрації.

За словами вчених та художників-експертів, картина "Аполлон і Венера" написана між 1595 та 1600 роками.

На картині зображені міфологічні фігури Аполлона і Венери і херувим, який може бути її сином Амуром. Апполон тримає ліру, а оголена Венера тримає пензлик біля великого полотна. Поруч стоять корзина з фруктами і квітами, миска з устрицями та гілочка троянд.

Схоже на те, що картину ніколи не показували відвідувачам. За словами чоловіка, ця картина надто еротична для мешканців Айови початку ХХ ст. Знадобився цілий рік на проведенням реставрації картини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф показує еротику задзеркалля

На зворотній стороні картини чоловік побачив щось схоже на аукціонну наліпку. Чоловік почав власне розслідування. Виявилось, що це картина голландського майстра XVI ст. Отто ван Веена. Ціна картина на сьогодні становить $4 млн.

Те, що чоловік сприйняв за аукціонну наліпку, виявилось вказівкою, що картина колись висіла в Нью-Йоркском музеї мистецтв "Метрополітен". Невдовзі він дізнався, що цю картину передав музею в оренду чоловік на ім'я Нейсон Коллінз, який 1900 року перебрався з сім'єю в Де-Мойн.

Через деяких час його внучка подарувала цю та ще чотири картини жіночому клубу в місті, де й була створена художня галерея. Поки що чоловік не планує продавати картину.

"Багато людей виявили бажання прийти і подивитись на віднайдену картину, але спочатку нам треба осучаснити техніку безпеки і захисту в центрі".

На сьогодні, до картин художника Отто ван Веена помічається підвищений інтерес, кажуть експерти.

Знайдена картина до і після реставрації.
Фото: Duane Tinkey/DSM Magazine
Художник Отто ван Він.
Картини голландського художника мають попит.
Картини голландського художника мають попит.
Картини голландського художника мають попит.

Малюнок школяра з Ізмаїла на Одещині потрапив у фінал міжнародного художнього конкурсу "Намалюй мені світ". Картина Артема Малоока стала єдиною українською роботою на конкурсі. Його малюнок "Квітучий світ" підпадає під вікову категорію 8-12 років. Всього у трьох вікових категоріях відібрали 50 робіт.

Зараз ви читаєте новину «Забута картина в шафі виявилась шедевром XVI століття, який коштує мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути