Ексклюзиви
неділя, 05 грудня 2021 16:53

За зґвалтування недієздатної пацієнтки колишньому медбрату дали 10 років

За зґвалтування недієздатної пацієнтки колишньому медбрату дали 10 років
Натан Сазерленд не раз ґвалтував недієздатну пацієнтку / Reuters

Колишнього медбрата в США засудили до 10 років тюрми за зґвалтування недієздатної жінки, яка народила в клініці, де була під його наглядом.

Натана Сазерленда звинуватили у зґвалтуванні жертви, яка має тяжку інвалідність. Це сталося у медичній установі Hacienda HealthCare у місті Фенікс. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13-річна народила від бойфренда

Додатково до тюремного ув'язнення Сазерленд отримає умовний термін до кінця життя і після звільнення має зареєструватися як сексуальний злочинець.

Прокурор сказала, що вирок є максимально допустимим, відповідно до угоди зі слідством про визнання провини Сазерленда.

Вона додала, що у вироку "врахували численні обтяжуючі та пом'якшувальні обставини, включаючи вразливість потерпілої та довіру перед злочином до обвинуваченого".

Сазерленда заарештували у 2018 році після того, як його ДНК співпала з ДНК новонародженої дитини, яку народила пацієнтка клініки. Медбрат визнав себе винним у жорстокій поведінці з уразливим дорослим. Постраждала, якій на момент народження дитини було 29 років, була під опікою клініки з раннього дитинства.

У травні 2019 року сім'я жертви подала позов проти Hacienda HealthCare. У позові йшлося, що медичне обстеження показало, що жінка "неодноразово зазнавала сексуального насильства".

У червні суддя затвердив угоду про виплату компенсації у розмірі $15 млн, узгоджену між сім'єю жертви та лікарем, який помер у грудні 2020 року. Штат Арізона, де стався інцидент, раніше розрахувався з сім'єю на $7,5 млн.

П'ятеро підлітків у червні заарештували в Бельгії за звинуваченням у груповому зґвалтуванні 14-річної дівчини. Кадри нападу ґвалтівники опублікували в інтернеті. Жертва скоїла самогубство через чотири дні після зґвалтування.

Зараз ви читаєте новину «За зґвалтування недієздатної пацієнтки колишньому медбрату дали 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути