неділя, 07 січня 2018 12:09

За підтримку антиурядових заворушень арештували екс-президента

За підтримку антиурядових заворушень арештували екс-президента
Колишнього президента Ірану підозрюють у підтримці протестів проти влади Фото: Апостроф

Колишнього президента Ірану Махмуда Ахмадінежада затримали за підтримку антиурядових протестів. Повідомила Times Of Israel з посиланням на друковане видання Al-Quds Al-Arabi.

Як розповідають "надійні джерела у Тегерані", підставою для арешту могла стати заява екс-президента, зроблена 28 грудня під час візиту до міста Бушир.

"Деякі нинішні лідери живуть у повному відриві від проблем та занепокоєнь людей та не знають нічого про реальний стан справ у суспільстві", - цитує газета слова Ахмадінежада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трьох розвідників убили під час заворушень

За твердженням видання, Ахмадінежад додав, що Іран страждає від "безгосподарності" та уряд президента Хасана Рухані "вірить, що вони володіють країною, а населення вважають за нетямущих".

Нині, пише видання, влада домагається посадити Ахмадінежада під домашній арешт. Офіційних коментарів чи підтверджень цій інформації наразі немає.

Від 30 грудня до 2 січня в Ірані тривали протести, під час яких люди вимагали змін в економіці, оскільки зростає рівень інфляції, а продуктове забезпечення є незадовільним. Крім того, висувається низка політичних вимог: зміни у владі і відмова від участі в регіональних конфліктах. Під час протестів іранські правоохоронці заарештували близько тисячі осіб, кількість загиблих склала 22 особи.

Станом на 3 січня очільник Корпусу вартових ісламської революції генерал Мухаммед Алі Джафарі заявив про припинення антиурядових акцій в Ірані. Радбез ООН за проханням США збирався на термінове засідання щодо ситуації в Ірані, але Засідання Радбезу ООН щодо Ірану перетворилося на потужну критику США закінчилось все критикою Штатів - низка держав заявили, що йдеться про внутрішні справи Ірану.

Зараз ви читаєте новину «За підтримку антиурядових заворушень арештували екс-президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути