Ексклюзиви
субота, 05 жовтня 2019 13:47

Волкера можуть замінити на колишнього працівника ЦРУ

Волкера можуть замінити на колишнього працівника ЦРУ
Спецпредставник держдепу США по Україні Курт Волкер 28 вересня подав у відставку. Фото: Вголос

72-річного Майкла Костіва збираються прийняти на посаду посла Сполучених Штатів в Україні. Однак водночас тривають консультації з призначенням як спецпредставника Держдепартаменту США з питань України. До цього ним був Курт Волкер.

Якщо для призначення на посаду спецпредставника необхідний тільки підпис американського держсекретаря, то процедура призначення посла потребує затвердження Сенатом, пише "Дзеркало тижня". Цьому може завадити той факт, що Костів 10 років працював у ЦРУ і зі скандалом пішов звідти.

У статті про претендента в англійській версії Вікіпедії йдеться про дивну історію: нібито наприкінці 1981-го він був пійманий у супермаркеті на крадіжці пакета з беконом вартістю в $2,13. Він повідомив про цей інцидент своєму начальству й був відправлений в адміністративну відпустку. У 1982-му, після того як Костів подав у відставку, обвинувачення були зняті. Втім, цей інцидент не перешкодив йому в 2004–2006 роках бути радником директора ЦРУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США застеріг від "рішали" Богдана - адвокат Трампа

Після ЦРУ Костів близько 20 років працював у нафтогазовій компанії Chevron.

З 2006-го по 2011-й Костів був директором республіканського штабу комітету Сенату зі збройних сил, який очолював сенатор-республіканець Джон Маккейн.

З 2011-го і дотепер Костів обіймає посаду віцепрезидента Американської асоціації геологів-нафтовиків. З січня 2017-го також є радником директора Національної розвідки Дена Коутса. Крім української мови, Костів володіє російською, іспанською, італійською, польською.

Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер завершив давати свідчення перед 3 комітетами Палати представників. Конгресмени більше 9 год. опитували його за закритими дверима.

Зараз ви читаєте новину «Волкера можуть замінити на колишнього працівника ЦРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути