субота, 31 липня 2021 08:00

Вилікувати Гітлера і запобігти Голокосту: створили терапевтичну комп'ютерну гру

Вилікувати Гітлера і запобігти Голокосту: створили терапевтичну комп'ютерну гру
Скріншот із гри / Twitter

На платформі Steam можна скачати експериментальну комп'ютерну гру чеського розробника Йона Аегіса Heal Hitler, "Вилікуй Гітлера".

У ній користувачеві пропонують запобігти Голокосту за допомогою сеансів психотерапії. Про це пише Bird in Flight.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії партія Жиріновського висунула на вибори прихильника Гітлера

Події, за сюжетом, відбуваються в 1925 році в кабінеті психотерапевта. Гравець приміряє на себе роль фахівця, який має діагностувати комплекси і страхи Адольфа Гітлера, спираючись на праці Зигмунда Фрейда і Карла Юнга. Майбутній лідер нацистської партії відкрито заявляє про проблеми з гнівом. Користувачеві слід знайти джерело травми пацієнта, який провокує спалахи люті та почуття ненависті. Якщо це вдасться, можна запобігти Другій світовій війні та врятувати мільйони життів.

За сюжетом розмовної гри, Гітлер відвідує три сеанси психотерапії з інтервалом у кілька місяців. Кожна сесія включає від 3 до 8 кроків, які впливають на фінал - дійти до розв'язки можна менш ніж за годину. Автор підкреслює, що Heal Hitler - серйозна гра і він ретельно вивчив особисту історію Гітлера, його стосунки з навколишніми, а також психологічні звіти про його характер. Зокрема, записи близького друга Августа Кубичека і сімейного лікаря фюрера Едуарда Блоха. Факти, використані в розмовах симулятора, підтверджені безліччю джерел.

Деякі користувачі розкритикували розробника за "підтримку нацизму", створення емпатичного образу Гітлера, який є заручником психологічних травм, а також за твердження, що в кожній людині є потенціал для породження великого зла.

"Гітлер теж був людиною, як і ви. Якщо дистанціюєтеся від нього, дегуманізуючи його і називаючи монстром, завдаєте психологічної шкоди собі. Щоб розвинути свій невідомий темний бік особистості, вам слід усвідомити і визнати, що за певних життєвих обставин ви теж могли стати кимось на кшталт Гітлера. Ви добро і зло в собі", — йдеться в описі гри.

У вівторок, 20 липня, прокуратура французького міста Тулон розпочала розслідування щодо рекламних щитів, на яких президента Франції Еммануеля Макрона зобразили в образі Гітлера.

Зараз ви читаєте новину «Вилікувати Гітлера і запобігти Голокосту: створили терапевтичну комп'ютерну гру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути