Білоруські вчені створили м'ясне морозиво, яке назвали Ice Meat. Як кажуть розробники, "десерт" підійде для легкого перекусу, повідомляє Sputnik.by.
"Інноваційне м'ясне морозиво є збалансованим продуктом завдяки наявності в його складі високоякісної м'ясної сировини та інших повноцінних інгредієнтів. Великою перевагою розробленого м'ясного морозива є відсутність у його складі цукру", - розповіла старший науковий працівник відділу технологій м'ясних продуктів Ірина Калтовіч.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисний десерт: як смачно запекти яблука в духовці
Творці незвичайного морозива сподіваються, що воно сподобається дітям і підліткам. І вони, вживаючи "десерт", зможуть поповнити потреби організму в мікронутрієнтах, що містяться в м'ясі.
Головний спеціаліст лабораторії обладнання та технологій молочноконсервного виробництва Григорій Пінчук попереджає, що треба бути готовим до того, щоб "сприймати новий інноваційний продукті".
"Не все нове ми можемо порівняти з якимось традиційним продуктом і винести свій вердикт. Але цей продукт має право на існування. Звичайно, досконалості немає меж і його можна ще допрацьовувати з різними смаками, але, на мій смак як розробника, дуже гідно ", - сказав Пінчук.
Цього року в Україні виробили 1,33 млн т молочної продукції, що на 3% менше, ніж торік. Частково на це впливає конкуренція з імпортними продуктами.
Виробництво молока скоротилося на 7,1% порівняно з минулим роком. Цього року на ринок зайшли 572,3 тис. т. Частка молока у структурі виробленої продукції скоротилась із 46% торік до 43% цьогоріч, ідеться в повідомленні Асоціації виробників молока.
Кисломолочних продуктів виготовили на 3% менше - 271,2 тис. т.
Коментарі