Ексклюзиви
середа, 23 вересня 2020 14:15

Учені розповіли, що може продовжити життя на 6-8 років

Учені розповіли, що може продовжити життя на 6-8 років
Курець / Reuters

Відмова від куріння й алкоголю, фізкультура, дієта і здоровий спосіб життя додають в середньому 6-8 років життя. Навіть людям із хронічними хворобами.

Такі дані масштабного британського дослідження, яке охопило генетичні дані та звіти про здоров'я 480 тис. людей. Про це пише британська The Daily Mail.

Дослідження провели вчені Лестерського університету. Для вивчення взяли UK Biobank – базу даних із генетичною та медичною інформацією близько пів мільйона осіб. Учені спостерігали за способом життя пацієнтів і змінами їхнього здоров'я впродовж 6 років. Зокрема, враховували вплив 36 найпоширеніших хронічних хвороб на якість і тривалість життя. Також брали до уваги етнічну приналежність, роботу та індекс маси тіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрет довголіття розкрито: лікар назвав 3 основні правила

"Дуже здоровий" спосіб життя додавав у середньому чоловікові з двома хронічними хворобами 6,3 року життя. Просто "здоровий" - 4,5 року. "Дуже здоровий" додавав жінці – 7,6 року, а "здоровий" - 6,4 року.

У середньому в 45 років у курців обох статей тривалість життя на 6 років менша, ніж у некурців.

"Наше дослідження має важливе значення для здоров'я населення. Сподіваємося, результати показали, що ніколи не пізно змінити стиль життя на здоровіший", - каже провідний автор дослідження Йоґіні Чудасама.

Зараз ви читаєте новину «Учені розповіли, що може продовжити життя на 6-8 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути