Ексклюзиви
вівторок, 14 січня 2020 18:03

В Угорщині безпліддя лікуватимуть безкоштовно

В Угорщині безпліддя лікуватимуть безкоштовно
В Угорщині хочуть підняти народжуваність. Фото: ladaclinic.ua

В Угорщині від безпліддя лікуватимуть безкоштовно. Такі заходи спрямовані на подолання демографічної кризи країни. Смертність, що переважає народжуваність й міграція, скорочують населення країни протягом останніх чотирьох десятиліть.

В грудні 2019-го шість клінік з лікування безпліддя перейшли під державний контроль. Лікування в них надаватимуть з 1 лютого. Дотепер не зрозуміло, хто матиме право на безкоштовні медичні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпліддя: міфи, які не дають вам стати батьками

За словами прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, народжуваність має стратегічне значення. Тож уряд повинен витратити якомога більше грошей на підтримку сім'ї і дітей.

"Якщо Європа в майбутньому не буде заселена європейцями і ми сприймемо це як даність, тоді можна говорити про заміну населення. Нас замінять інші народи. В Європі є політичні сили, які хочуть цього з різних причин, в тому числі й ідеологічних", - заявив прем'єр-міністр.

Він додав, що зараз уряд розглядає питання звільнення від прибуткового податку жінок, які мають трьох і більше дітей. З січня особи, які виховують щонайменше трьох, вже отримали пільги на податки.

В американському штаті Огайо в клініці Клівленда народилася дівчинка з матки неживого донора. Її мати не мала цього органу, тому згодилася пересадити його від мертвого донора.

Мати дівчинки захотіла, щоб після кесаревого розтину лікарі видалили з її організму донорську матку.

Зараз ви читаєте новину «В Угорщині безпліддя лікуватимуть безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути