Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2021 06:30

У США заговорили про можливі військові конфлікти

У США заговорили про можливі військові конфлікти
Міністр оборони США розповів про можливі війни. Фото: Reuters

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що при підготовці пропозицій щодо оборонного бюджету США враховувалися можливості нових воєн.

"Міністерство оборони повинно бути готовим до того, щоб йти в ногу з нашими конкурентами... і при необхідності боротися і виграти наступну війну... не останню", - наводить слова міністра сайт Пентагону.

Бюджет враховує необхідність приділяти все більш серйозну увагу Китаю, в зв'язку з чим на "тихоокеанську ініціативу стримування" передбачено витратити понад $5 млрд.

В якості пріоритетних завдань, врахованих при складанні бюджету, Остін назвав "протистояння ворожості з боку Росії, особливо в кіберпросторі".

На кібербезпеку, операції в кіберпросторі, а також дослідження і розробки в області кібербезпеки передбачено виділення $ 10 млрд.

Бюджетом, за словами Остіна, передбачені "інвестиції в гіперзвукову зброю, штучний інтелект, мікроелектроніку, технології 5G, системи космічного базування, суднобудування і ядерну модернізацію". Він зазначив, що на модернізацію ядерної тріади заплановано виділення майже $28 млрд, на дослідження, розробки і випробування в області нових озброєнь - $112 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін сприйняв жест Байдена за слабкість і почав погрожувати Заходу - Басараб

ООН відзначає збільшення значущості ядерної зброї в національних стратегіях. Серед причин - нарощування багатополярного ядерного порядку, регіональна напруженість і гонка озброєнь.

Зараз ви читаєте новину «У США заговорили про можливі військові конфлікти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути