Ексклюзиви
субота, 03 лютого 2018 04:55

У США почали розробку нового бомбардувальника

У США почали розробку нового бомбардувальника
У США взялися за створення нового бомбардувальника. Фото: ИноСМИ

Згідно з національною ядерної доктрини США, в країні почали реалізацію програми зі створення і розгортання бомбардувальника наступного покоління B-21 Raider.

"У рамках цієї програми передбачено посилення і подальша заміна елементів звичайних і здатних нести ядерну зброю бомбардувальників, починаючи з середини 2020-х років", - йдеться в документі, передає "Інтерфакс".

Відзначається, що в даний час на озброєнні США складаються 14 підводних човнів класу Огайо з балістичними ракетами.

"Ми маємо намір продовжувати вживати заходів, необхідних для того, щоб підводні човни цього класу залишалися в стані повної боєготовності і стійкості до тих пір, поки вони не будуть замінені на підводні човни класу Колумбія", - випливає з тексту доктрини.

В рамках програми Колумбія передбачено введення в дію мінімум 12 підводних човнів, які замінять існуючі підводні човни класу Огайо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США перехопили російські бомбардувальники

"США приступили до реалізації програми створення системи зброї наземного базування для забезпечення стратегічного стримування, в рамках якої в 2029 році почнеться заміна міжконтинентальних балістичних ракет Minuteman III", - зазначено в документі.

Російські військові літаки викликали підозри в екіпажу американських авіаносців, які перебувають у Тихому океані. Винищувачі F/A-18 ВМС США супроводжували російських бомбардувальників на безпечну відстань. Винищувачі здійнялися з борту авіаносця USS Ronald Reagan після того, як до судна наблизилися 2 російські бомбардувальники Ту-95.

Зараз ви читаєте новину «У США почали розробку нового бомбардувальника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути