Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2018 17:17

У школі США встановили режим жорсткої диктатури — результат шокує

У США у штаті Філадельфія учитель англійської мови Діана Лейгерман провела експеримент серед старшокласників. Встановила режим жорсткої диктатури. Щороку вчитель хоче з`ясувати, чи сучасне покоління підлітків легко підкориться диктатурі.

"Перед вивченням роману Дж. Оруела "1984" вступаю у змову з адміністрацією школи. Під виглядом "спільного блага для всіх" встановлюю режим жорсткої диктатури у класі. Сама стаю диктатором", - пише Dina Ley у своєму Twitter

Автор: Dina Ley
  Роман Дж.Оруела "1984"
Роман Дж.Оруела "1984"

Учитель намагалася відтворити тоталітарний режим у всьому:

- на стінах класу розвішані плакати з недостовірними статистичними даними. Наприклад, "Кожні двоє з трьох твоїх друзів тебе зрадять", "Щороку 124 500 старшокласників не складають випускних іспитів" тощо;

- агітаційні матерали закликали учнів доносити на своїх друзів і беззаперечно виконувати всі вказівки учителя;

- на вирішення вигаданої проблеми "Senioritis" старшокласники мусили спрямувати всі зусилля;

- учитель встановила суворі правила дисципліни. За їхнє порушення з учнів знімали бали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Діти дружно писали доноси, склали петицію"

"Учні повинні піднімати руку, перш ніж щось зробити. Навіть коли просять олівець. Старшокласники втрачають очки кожного разу, коли не поводяться за правилами. Вони отримують очки, доносячи на інших. Ці учні отримують бонуси. Я кажу, що вони повинні довіряти процесові, а не ставити під сумнів своїх вчителів", - розповідає педагог.

Автор: Dina Ley
  Агітаційні плакати
Агітаційні плакати

Інші вчителі та адміністрація школи були задіяні в експерименті.

За словами Діани Лейгерман, щороку результати були однакові. Більшість учнів приймала правила і не чинила опору.

2018-го сталося інакше.

"Жменька учнів підкорилася системі. Однак більшість повстали. На другий день експерименту учні зверталися зі скаргами до адміністрації, писали листи та поширювали протестні матеріали. Вони самоорганізувалися проти мене і проти бездіяльного керівництва школи", - пише Лейгерман.

Президент учнівського самоврядування SGA підтримав повстання. Він написав листа до Діани Лейгерман з вимогою припинити поширювати фашистські ідеї.

"Ваша програма навчання є фашизмом у найгіршому вияві. Такі правила характерні для режиму диктатури. Ця школа і ця країна не стане жертвою вашої диктатури", - написав старшокласник.

Автор: Dina Ley
  Агітаційні плакати
Агітаційні плакати

Однак учитель підкупила президента SGA. Він публічно зрікся своєї посади і закликав підтримати вчительку та її нову програму навчання.

Школярі не відступили. Протести посилилися. Підлітки обрали нового лідера. Вони були готові до бою, бо були впевнені у своїй правоті.

" Їхнє повстання стало надто сильним. Я закінчила експеримент на 2 дні раніше, ніж хотіла. Вперше учні перемогли", - підсумувала.

Після цього педагог написала статтю "Підлітки врятують нас".

Вона переконана, що сучасне покоління є майбутнім. Вони не приймають обмежень і готові боротися за свої права.

"Не обмежуйте їхні права, бо вони мають пристрасть до життя. Не ставайте у них на дорозі, бо вони розчавлять вас", - говорить Діана Лейгерман.

Учні харківської гімназії записали на диктофон, як директор навчального закладу ображає школярів. Педагог має 30-річний стаж керування. Її звинувачують в постійних образах учнів.

Зараз ви читаєте новину «У школі США встановили режим жорсткої диктатури — результат шокує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути