вівторок, 23 квітня 2019 19:00

У Росії відкарбують пам'ятну монету із зображенням Зеленського

У Росії відкарбують пам'ятну монету із зображенням Зеленського
В Росії створять кілограмову срібну монету із Зеленським. Фото: Profile

В Росії відкарбують срібну монету із зображенням Володимира Зеленського, який переміг у президентських перегонах в Україні.

За задумом авторів, монета покликана "стати символом надії на поліпшення відносин Росії і України". Про це повідомляє прес-служба російської компанії "Арт-Грані".

"Майстри... приступили до випуску срібної медальної монети зі срібла вагою 1 кілограм із зображенням обраного президента України Володимира Зеленського", - йдеться в повідомленні.

На одній стороні монети буде зображений барельєф шоумена з підписом "Слуга народу" і "Володимир Зеленський", а на другій — герб України, дата перемоги на виборах і напис "Президент України". Серія буде лімітована 25 екземплярами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський побив рекорд Кравчука (інфографіка)

"Кілька років тому ми запустили проект під назвою" Світові лідери ", присвячений главам держав. У послужному списку — монета з барельєфом Володимира Путіна, вироби, присвячені президентам Казахстану, Азербайджану, Білорусії та інших республік. Відобразили також інавгурацію президента США Дональда Трампа 2017-го", - зазначив гендиректор компанії Володимир Васюхін.

Центральна виборча комісія опрацювала всі електронні протоколи результатів другого туру виборів президента України. Згідно з ними, шоумен Володимир Зеленський отримав 73,22% — це 13 541 530 голосів виборців. Чинного главу держави Петра Порошенка підтримали 24,25% — 4 522 320 громадян.

Зараз ви читаєте новину «У Росії відкарбують пам'ятну монету із зображенням Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути