Ексклюзиви
середа, 31 січня 2018 07:31

У Польщі розглянуть скандальний закон про заборону "бандерівської ідеології"

У Польщі розглянуть скандальний закон про заборону "бандерівської ідеології"
Польський Сенат розгляне законопроект про зміни до закону про Інститут національної пам'яті Польщі. Фото: unn.com.ua

Сьогодні, 31 січня, польський Сенат розгляне законопроект про зміни до закону про Інститут національної пам'яті Польщі. Він вже викликав обурення в Україні та Ізраїлі.

Про це повідомив Станіслав Карчевський, маршал Сенату, передає "ТСН". Як відомо, напередодні прем'єр-міністри Польщі та Ізраїлю домовилися про створення двосторонніх польсько-ізраїльських груп експертів. Вони мали б узгодити спірні питання у законопроекті. Однак голова вищої палати парламенту Польщі заявив, що немає часу чекати на результати роботи цих експертів.

Карчевський стверджує: "Ми маємо закон і не можемо чекати на домовленості цієї комісії, адже ефекти праці цієї комісії можуть з'явитися щойно через місяць, два, три. Ми чекати не можемо, оскільки маємо обмежений час і визначений термін, щоб висловити свою оцінку цього закону. Мусимо дотримуватися графіку праці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Польщі ввели санкції

Сейм Польщі ухвалив запропонований рухом Kukiz'15 законопроект про заборону пропаганди "бандерівської ідеології". "Прийнятий закон стосується визначення злочинів українських націоналістів та українських організацій, що співпрацювали з Третім рейхом. А також можливості запуску, відповідно до статі 55 закону про Інститут національної пам'яті, кримінальних проваджень проти осіб, які заперечують ці злочини", - йдеться в поправках.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі розглянуть скандальний закон про заборону "бандерівської ідеології"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути