середа, 31 січня 2018 12:00

У Польщі не хочуть змінювати скандальний законопроект про Інститут нацпам'яті

У Польщі не хочуть змінювати скандальний законопроект про Інститут нацпам'яті
Глава МЗС Польщі не бачить підстав змінювати законопроект про Інститут нацпам'яті. Фото: korrespondent.net

Яцек Чапутович, глава МЗС Польщі, не бачить підстав змінювати законопроект про Інститут національної пам'яті. Зміни до нього обурили Ізараїль та Україну.

Про це він заявив у інтерв'ю, повідомляє Onet.Wiadomosci. Чапутович наголосив: "Я не бачу жодних підстав для зміни поправки до закону про Інститут національної пам'яті. Ми все ще можемо пояснити, яка мета цього закону".

Дипломат зазначив, що "поляки вели себе по-різному, але закон не про те, щоб не засуджувати ганебну поведінку". А також заявив, що в питанні внесення поправок до закону вирішальне значення має його інтерпретація.

"Швидкі дії щодо закону про Інститут національної пам'яті - це добре. Сейм суверенний, він не буде підгинатися під зовнішнім тиском", - сказав Чапутович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польщі не обійтися без трудових мігрантів з України

Сейм Польщі ухвалив запропонований рухом Kukiz'15 законопроект про заборону пропаганди "бандерівської ідеології". "Прийнятий закон стосується визначення злочинів українських націоналістів та українських організацій, що співпрацювали з Третім рейхом. А також можливості запуску, відповідно до статі 55 закону про Інститут національної пам'яті, кримінальних проваджень проти осіб, які заперечують ці злочини", - йдеться в поправках.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі не хочуть змінювати скандальний законопроект про Інститут нацпам'яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути